Financieringen

Zoek je vooral flexibiliteit in een lening? Dan is een doorlopend krediet wellicht iets voor jou. Omdat een doorlopend krediet geen vaste looptijd kent, heb je de mogelijkheid om geld achter de hand te hebben.

Wanneer is een doorlopend krediet voor jou geschikt?

Je hebt geld nodig voor verschillende grote uitgaven, bijvoorbeeld als je gaat verbouwen
Je weet nog niet hoeveel geld je exact wilt lenen
Je wilt geld achter de hand hebben voor onvoorziene uitgaven zoals een nieuwe wasmachine, of een dure  reparatie aan je auto

Zo werkt het doorlopend krediet

Je spreekt vooraf een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag dat je kunt lenen
Je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt en waarvoor (zie ook geld opnemen uit je doorlopend krediet)
Een doorlopend krediet kent geen vaste looptijd. Hierdoor heb je de mogelijkheid om geld achter de hand te hebben. Dat kan in bepaalde situaties goed uitkomen. De onbepaalde looptijd brengt echter ook met zich mee dat je lange tijd aan een lening – en de maandelijkse lasten daarvan – vastzit

Rente en aflossing doorlopend krediet

Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je geleend hebt (het uitstaande saldo)
De rente op je doorlopend krediet is variabel. Dat betekent dat de rente kan dalen, maar ook kan stijgen
Je betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing
Je kunt altijd boetevrij extra aflossen
Heb je afgelost op je doorlopend krediet? Dan kun je dat geld weer opnemen
De rente op je doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar

Verantwoord lenen

Leef met je hart, leen met je verstand. Daar staan wij voor. Daarom helpen onze adviseurs je graag aan een verantwoord doorlopend krediet. Dat wil zeggen: een lening met mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij jou passen. Ook wordt iedere lening aanvraag getoetst  bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo houden we in de gaten dat je niet meer leent dan je financieel aankunt. En dat geeft een veilig gevoel, voor nu én voor later.

Duurzaamheidslening

U ontvangt de duurzaamheidslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De Duurzaamheidslening biedt woningeigenaren een effectieve financiële prikkel om te investeren in een energiezuinige woning.  In verschillende gemeenten kunt u bij het aanschaffen van zonnepanelen een duurzaamheidslening krijgen. Bent u benieuwd of er een duurzaamheidslening in uw gemeente beschikbaar is? Neem dan contact met ons op!

Gunstige voorwaarden

De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar.

Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15- jaars vaste rente van SVn. De lening wordt onderhands en als jaarannuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

Een lening afsluiten

Stap 1: informeer of u in aanmerking komt bij uw gemeente.

Stap 2: van uw gemeente of provincie ontvangt u bij de toewijzingsbrief een aanvraagformulier, checklist en een model werkgeversverklaring. U vult het aanvraagformulier in en verzamelt alle informatie die u nodig heeft volgens de checklist. Stuur het aanvraagformulier en alle benodigde informatie naar SVn.

Stap 3: uw aanvraag wordt in behandeling genomen en financieel getoetst op haalbaarheid.

Kijk voor de volledige aanvraagprocedure op de website van SVn. Download voor meer informatie de brochure van de SVn Duurzaamheidslening.

Is er in uw gemeente geen Duurzaamheidslening beschikbaar? Kijk dan of de landelijke Energiebespaarlening iets voor u is!

Maatregelen

U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energie bespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld woningisolatie, of een zonneboiler.

  De Energie bespaarlening afsluiten

  Stap 1: meldt u online aan via energiebespaarlening.nl

  Stap 2: van het Energie bespaarfonds ontvangt u bij de toewijzingsbrief een aanvraagformulier, checklist. U vult het aanvraagformulier in en verzamelt alle informatie die u nodig heeft volgens de checklist. Stuur het aanvraagformulier en alle benodigde informatie naar het Energie bespaarfonds.

  Stap 3: uw aanvraag wordt in behandeling genomen en financieel getoetst op haalbaarheid.

  Kijk voor de volledige aanvraagprocedure op de website van SVn. Download voor meer informatie de brochure van de SVn Duurzaamheidslening.

  Meer financierings informatie van Van Bruggen adviesgroep

  Onze partners

  Mathe Kuijpers

  Van Bruggen adviesgroep